نحوه تهیه قهوه لاته
قهوه لاته یکی از قهوه های پرطرفداری است که بسیاری از افراد روز خود را با نوشیدن آن شروع می کنند. برای نوشیدن یک قهوه لاته حرفه ای لزومی ندارد حتما به کافی شاپ بروید. شما می توانید این قهوه خوشمزه را با دستورالعمل زیر در خانه درست کنید. در ادامه نحوه تهیه قهوه لاته را به شما آموزش خواهیم داد.
همچنین اگر به دنبال یک قهوه با خواص چندین برابر هستید می توانید قهوه لاته گانودرما را امتحان کنید. این قهوه بی نظیر با ترکیبی از قارچ گانودرما و قهوه لاته، یک نوشیدنی بسیار خوش طعم و عطر و در عین حال پر خواص است. برای آشنایی بیشتر با خواص قارچ گانودرما پیشنهاد می کنیم وبلاگ وبسایت اریگانوم را دنبال کنید. شما عزیزان همچنین می توانید انواع محصولات گانودرما دکتر بیز را از فروشگاه اریگانوم تهیه نمایید.
معرفی قهوه لاته
دوستداران قهوه های مدرن دوست دارند قهوه ای با طعم منحصر به فرد بخورند. لاته نوشیدنی قهوه ای است که با اسپرسو همراه با شیر بخارپز و یک لایه کف شیر تهیه می شود. اما قبل از این کار ابتدا باید تفاوت یک نوشیدنی قهوه لاته و سایر قهوه ها را بدانید. چرا که شناخت این تفاوت در تهیه نوشیدنی های قهوه دارای طعم و مزه های متفاوت به شما کمک زیادی می کند. در نتیجه می توانید در مراحل ساده و در منزل خود قهوه دلخواهتان را درست کنید. اگر دوست دارید یک قهوه لاته خانگی بنوشید پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب را از دست ندهید.
مواد تشکیل دهنده قهوه لاته چیست؟
از بین تمام گزینه های نوشیدنی قهوه ، تهیه نوشیدنی های خاصی مانند لاته یا کاپوچینو ممکن است کمی سخت تر به نظر برسد ، مخصوصاً اگر دستگاه قهوه ساز مخصوصی نداشته باشید که اسپرسو را برای شما تهیه نمایید. در واقع اسپرسو یکی از مهمترین اجزای سازنده لاته است. برای درست کردن یک قهوه لاته کاملا حرفه ای شما فقط به اسپرسوی تازه دم کرده ، شیر جوشیده و کف شیر احتیاج دارید.
شاید محبوب ترین معجون قهوه ای که از اسپرسو استفاده می کند قهوه لاته باشد. اسپرسو قهوه غلیظی است که در دستگاه قهوه جوش با فشار آب جوش آمده از زیر قهوه ریز آسیاب شده درست می شود. این پایه مناسبی برای نوشیدنی های مخصوص قهوه مانند لاته ، کاپوچینو ، موکا و غیره است که طعم و مزه قوی و عمیقی دارد. همچنین برخی از کافی شاپ ها یک شربت طعم دار و معمولا شیرین مانند شکلات فندق یا کارامل را نیز به این نوشیدنی جذاب اضافه می کنند.
شایان ذکر است قهوه لاته گانودرما نیز درست بافت و طعم قهوه لاته معمولی را دارد، بنابراین هنگام تهیه این قهوه نیاز نیست نگران طعم متفاوت آن باشید فقط کافی است هنگام خرید حتما قهوه لاته گانودرما را انتخاب کنید. زیرا انواع محصولات گانودرما در طعم های مختلف مانند لاته، هات چاکلت، اسپرسو، موکا و … موجود هستند که هر کدام مطابق با نیاز و سلیقه مشتریان تهیه شده و خواص و طعم متفاوتی دارند. برای آشنایی با خواص انواع قهوه گانودرما کلیک کنید.
تفاوت لاته و کاپوچینو چیست؟
جالب است بدانید یک لاته و یک کاپوچینو دقیقاً با همان نسبت قهوه و شیر تهیه می شوند. در واقع تنها تفاوت آنها در بافت شیر است. در قهوه لاته اسپرسو و شیر کاملاً با هم مخلوط شده اند. این در حالی است که کاپوچینو دارای لایه های مشخصی از کف ، شیر و اسپرسو می باشد. در قهوه کاپوچینو مقداری شکر همراه با حباب های شیر روی نوشیدنی می نشیند که باعث می شود این قهوه شیرین تر به نظر برسد. در ادامه به نحوه تهیه قهوه لاته اشاره می کنیم.
نحوه تهیه قهوه لاته در منزل
به منظور تهیه قهوه لاته معمولی یا قهوه لاته گانودرما شما به مقداری شیر (دو لیوان) ، قهوه دلخواه (ترجیحا اسپرسو) و شکر (به میزان دلخواه) نیاز دارید و کافی است مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول : تهیه کف شیر مناسب
شیر را بجوشانید و زمانی که کف کرد زیر آن را خاموش کنید. سپس شیر جوشیده را با همزن خوب هم بزنید تا کف کند، هرچه کف شیر بیشتر باشد بهتر است ولی دقت نمایید که هم زدن زیاد نیز موجب سرد شدن شیر شما می شود.
مرحله دوم: تهیه اسپرسو
تهیه قهوه اسپرسو با استفاده از قهوه جوش ها به سادگی امکان پذیر است. همانطور که گفته شد پایه قهوه لاته، اسپرسو است. همچنین قهوه لاته گانودرما هم یکی از مناسب ترین قهوه ها برای این نوشیدنی بی نظیر است. اما اگر به منظور تهیه کافه لاته ، به جای اسپرسو از قهوه معمولی استفاده می کنید برای داشتن یک نوشیدنی حرفه ای باید آن را بسیار غلیظ دم کنید.
مرحله سوم: افزودن شیر به قهوه
پس از تهیه قهوه اسپرسو به روش های مختلف ( با قهوه جوش، دستگاه اسپرسوساز و پودر قهوه لاته گانودرما آماده) ، نوبت اضافه کردن شیر به قهوه است. هنگام اضافه کردن شیر به قهوه به ارتفاع، مکان و حالت ریختن شیر بسیار مهم است. برای این منظور ابتدا با کمی ارتفاع شروع به ریختن شیر کنید تا فنجان تقریبا تا نصفه پر شود.
سپس ارتفاع آن را کاهش داده و شیر را در مقدارهای ثابت به قهوه اضافه کنید. توجه نمایید که ارتفاع ریختن شیر بر روی قهوه اسپرسو باید از زیاد به کم و به آرامی باشد. زیرا افزودن با سرعت باعث از بین رفتن گرمای نوشیدنی شما می شود. البته سرعت خیلی کم نیز باعث کاهش کف شیر وارد شده به قهوه میشود.
سپس می توانید با مقداری شیر و کف آن روی فنجانتان شکل دلخواه ایجاد کنید. یا با شکلات روی آن را تزئین نمایید. برای شیرین شدن این نوشیدنی دلچسب نیز می توان از مقداری شکر استفاده کرد.
چگونه یک قهوه لاته سه لایه داشته باشیم؟
یکی از نکاتی که باید در تهیه انواع قهوه به آن توجه کرد حفظ شکل ظاهری لایه های قهوه است. قهوه لاته از سه لایه شیر جوشیده شده و کف ، اسپرسو و دوباره مقداری کف تشکیل شده است. برای اینکه هنگام اضافه کردن لایه های مختلف این لایه ها با یکدیگر ترکیب نشوند باید نکات حرفه ای تهیه قهوه را رعایت کنید. برای این منظور ابتدا شیر جوشیده شده را با کف آن داخل فنجان شیشه ای بریزید. بعد از آن به آرامی با قاشق کمی وسط کف شیر را باز کرده و قهوه را به آن خیلی آرام اضافه کنید و دوباره بر روی آن کمی کف شیر بریزید.
- بهروز صدرارحامی
- دی 29, 1399
- 680 بازدید